NYT PARADIGME FOR TANDLÆGERS OG KLINIKASISTENTERS FAGLIGHED

HVAD ALLE TANDLÆGER OG KLINIKASSISTENTERE KAN LÆRE OG BØR LÆRE

Præsenteres i bogen "DANCING HANDS", af Herluf skovsgaard. Quintessense, september 2013

Vi undervises kun i hvordan resultatet af vores manuelle aktiviteter skal være, men ikke i selve arbejdsmetoderne. Det må den enkelte selv finde ud af.--For nogle lykkes det fint men resultaterne for mange er:  Irrationelle arbejdsmetoder med stort og unødvendigt  tidsforbrug, vanskeligheder med præcisionssyn og præcisionsarbejde ved specifikke opgaver, dårlige arbejdsstillinger, der IKKE kan forbedres ved ergonomi,  muskelspændinger, risiko for permanente skader på led og muskler. Desuden uhensigtsmæssig sensomotorik og hand-brain- eye coordination,  træthed  stress, og udbrændthed

DE FLESTE TANDLÆGER ER IKKE BEVIDSTE OM DERES ARBEJDSMETODER.

Årsagerne til dårlige arbejdsstillingerne er primært problemer med visuel og instrumentel acces til alle tandoverflader og alle interne cavitetsoverflader, samt med hvordan bevægelser af det valgte  instrumentet udføres på disse overflader. Forbedring af arbejdsstillinger kræver ofte en revision af de arbejdsmetoder,der er årsagen til de dårlige arbejdsstillinger.

DER ER ABSOLUT INGEN GRUND TIL AT ACCEPTERE DÅRLIGE ARBEJDSSTILLINGER. FORSTYRRELSER I TANDLÆGENS KONCENTRATION OM ARBEJDSOPGAVEN, TRÆTTENDE OG VANSKELIGE ARBEJDSFORHOLD, FYSISKE OG PSYKISKE ARBEJDSSKADER, STRESS, NEDSLIDNING MMM.

Først og fremmest skal man se tandlægens - og også klinikassistenten manuelle færdigheder som alt for betydningsfuldt til at overlade til "self-learning"

BOGEN "DANCING HANDS" af Herluf Skovsgaard som udkommer på engelst i sept 2013 giver en fuldstændig "PRESCRIPTION" på hvad alle tandlæger og klinikassitenter bør lære.- ligesom en pianist træner sine hænder eller en danser træner alle bevægelse eller en fodboldspiller træner bevægelser og teamfunktioner.

Bogen er bygget på deduktioner fra grundlæggende principper.

Erfaringerne visr at selv små afvigelser fra "DANCING HANDS" metoderne ofte har negative konsekvenser.

DANCING HANDS kan købes på Quintessense website ultimo september 2013

se link her til den tid.