HERLUF SKOVSGAARD

herlufff..jpgherluf.gentijane.jpg400x400-skabelonkursus.jpgh.hnd.jpg

Student fra Randers Statsskole som 17årig, Askov højskole , 2 år værnepligtig ved Civilforsvaret som sektionsleder af reserven (sml løjtnant af reserven)
Uddannet på Aarhus Tandlægehøjskole 5 år,tandlægeassistent 2 år og herefter praksis i Assentoft.

Hvis du vil se klinikwebsiten er den her www.tandlægeskovsgaard.dk

ALTERNATIV UNIT
Udvikling og konstruktion af en ny unit (Alternativ Unit) til eget brug da ergonomien af eksisterende units ikke var god.
Features var: Central placeret unit med integreret sugeholder, balancerede unitinstrumenter, styring med on/off kontakt + forvalgte hastigheder.
Efter at kolleger viste stor interesse for unitten blev den, - med 2 ansatte medarbejdere- sat i produktion.
Der blev udviklet en meget avanceret automatisk hastighedsstyring, en hyperkompenseret styring af minimotoren.
Hvis minimotoren belastes under arbejdet holder den ikke - som normalt – hastigheden, men hastigheden blev forøget med op til ca 60 %, så det arbejde, der var årsagen til belastningen var lettere at udføre. Der blev udviklet 4 generationer af Alternativ unit og gennem ca 8 år produceret og solgt ialt ca. 300 unit, hvoraf omkring halvdelen såvidt vides stadig er i brug.
Unitten har været den teknisk mest driftssikre unit på markedet, og dens standard for ergonomi er ikke overgået af nogen unit hverken nu eller i de forløbne 37 år.

400x400-skabelon.jpg400x400-skabelon................................jpg400x400-skabelon.......................................jpg400x400-skabelon.................................................jpg

1970                                         1972                                      1975                                 1979

Efter en række år blev unitproduktionen lidt forstyrrende for tandlægepraksissen og blev solgt.
De ergonomiske principper for unitten er blevet europæisk standard for god ergonomi og er anvendt i units fra Danmark, Sverige og Finland, samt mange andre units.

I begyndelsen af 70’erne udviklede demonstrationer af effektiv 4 hændig tandbehandling sig til en varieret kursusvirksomhed, med focus på anvendt ergonomi. Senere blev udviklet et nyt kursus i servicemanagement og servicemarketing for tandlægeklinikker som blev afholdt i samarbejde med PTO for utallige tandlæger og klinikassistenter.

I en årrække var jeg konsulent i ergonomi, udvikling og markedsføring for Flex Dental (nu XO Care) og har arbejdet til udviklingen af to generationer units og patientstole.

Fra 2008 har jeg været konsulent for Heka Dental.

Kurserne blev nu holdt over hele Europa og i den anledning var det nødvendigt at lære en række sprog. Første sprog var tysk, året efter fransk og endnu et år efter italiensk og så spansk.

Kurser og demonstrationer handlede mest om ergonomi, arbejdsmetoder og klinikorganisation og var (og er) dels demonstrationskurser dels hands-on træningskurser i tandllægepraksis'er.

KURSUSEMNERNE ER NU:
klinikmanagement, klinikudvikling, klinikorganisation teambuilding, kommunikation, retorik, nonverbal kommunikation under patientbehandling, marketing, profiling, case-presentation,
visualiseringsmetoder med brug af intraoralt camera og patientprintouts, arbejdsstillinger, forebyggelse af arbejdsskader, fysisk og psykisk miljø, stressreduktion, arbejdsmetoder,
assistanceteknik,  protocoludvikling for arbejdsmetoder. Protocoludvikling for serviceenheder, der tilbydes patienterne. Effektivitet, tidsbesparelse, præparationsteknik, klinikassistenttræning,
materiale- og instrumentorganisation, forenkling af arbejdsgangen i sterilisationen, macrodelegering, personaleorganisation, kliniklokalets arbejdsplads, klinikdesign, klinikindretning etc

Kurserne er holdt ca 1000 gange og det samlede deltagerantal er nu på omkring 50.000 tandlæger og klinikassistenter i næsten alle europæiske lande samt i Korea og Japan.
Der afholdes fordelt over et år ca 25 kurser på klinikarbejdsdage + nogle weekends.