pdf briller

TANDLÆGENS ARBEJDSBRILLER.

se vedhæftede pdf fil    klik her

INCLINED PRECISION VISION GLASSES. til nedadrettet præcisionssyn

Når vi arbejderi patientens mund er vi nødt til at se nedad og i nogle tilfælde næsten 90 grader nedad som ved arbejde i spejl på bagerste molarer i patientens overkæbe og især underkæben.

Da vi kun kan vippe vores hovedet ca 10 grader nedad vil yderlligere vinkling af hovedet nedad ske ved en nedadbøjning af halshvirvelsøjlen. Det forårsager en stor belastning af sener og ligamenter, muskler og forsiden af disci intervertebrales og stor risiko for musculosceletale problemer og på sigt risiko for pernanente arbejdsskader

JO MERE MAN RETTER ØJNENE NEDAD JO MINDRE SKAL HALSEN KRUMMES NEDAD

Jo mere vores øjne rettes nedad jo mindre skal vi belaste hals med krumning. Derfor at det vigtigt at rette øjnene nedas så meget som det er komfortabelt. De fleste kan arbejde med øjnene rettet ca 45 grader nedad. Det gælder naturligvis også når man arbejder med briller. Desværre er de fleste briller ikke anvendelig til nedadrettete præcisionssyn.

Det øverste midterste billede viser traditionelle briller. Underkanten af brillerne er så højt placeret at hele tandlægens synsfelt i patientens mund ligger under brillernes underkant. Hvis man skal se ned i patientens mund skal tandlægen bøje hovede og hals ca 20 grader ekstra nedad. Se billede øverst til højre.

INCLINED PRECISION VISION GLASSES sed foroven til venstre. Selve brilleglassene er rettet 45 grader nedad og glassene står vinkelret på synsretningen så billedet ikke bliver uskarpt eller fortegnet (kromatisk og sfærisk abberration). Glassenes størrelse og placering tillader et synsfelt større end patientens hovede. Stellet er håndlavet, næsten usynlig og fejer få gram. Brillerne anvendes til arbejdet i patientens mund. En variant med lidt højere placering af glassene er ideel som læsebriller hvor man skåner nakke og hals.

Hvis du er interesseret i disse briller skriv til  dancinghands@mail.dk og jeg vil overveje en produktion af dette brillestel.